<< Tilbage

   

[ Nyhedsbrev ]
April 2008

 
[ Tilmeld Nyhedsbrev ]

Invitation til fernisering.

D. 16. maj 2008 er der fernisering på ny stor separatudstilling i Bavnhøj Mølle i Grenaa. På udstillingen vises 30 helt nye værker.

Udstillingen åbnes fredag d. 16. maj kl. 19 - 20.30, hvor kunstneren vil være til stede. Adressen er Bavnehøjvej 31, 8500 Grenaa. Udstillingen slutter d. 13. juni.

Miniature Miniature

Den store separatudstilling tager sit udgangspunkt i kunstnerens rejse til Zambia i 2007, hvor han udførte et spændende projekt med børnekunst, der i februar kunne opleves på Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg.

I Afrika var Peter Juul vidne til syn af smukke kvinder og børn, der med stolthed og ranke kroppe bar kæmpe vanddunke eller kurve med fisk, bananer og ris: De basale behov – båret på hovedet.
Inspirationen og idéerne voksede videre hjemme i Danmark, hvor kunstneren hurtigt så kontrasten så tydeligt: Fede danskere i joggingbukser vraltende med pizzabakker, tynde piger med vand på flaske til himmelhøje priser på vej i Fitness DK og stressede, brokkende medmennesker, der har travlt med at holde konktakt med hinanden ved hjælp af mobil og laptop.

Kontrasten mellem byrderne i Afrika og velfærds Danmark er den indirekte inspiration til billederne på udstillingen i Baunhøj Mølle. Peter Juuls karakteristiske tynde mand bærer med smil danskernes byrder. Med farverigt afrikansk glimt i øjnene.

Peter Juul ønsker at give en stille sarkastisk kommentar til os danskere og de mere eller mindre ubetydelige byrder, vi bærer på. Byrder, der ganske vist med danske øjne er uoverkommelige byrder, men som sammenholdt med de afrikanske byrder kan virke forsvindende små og tilmed latterlige.

Miniature Miniature

Se mere om møllen på www.baunhoej-moelle.dk

Venlige hilsner,
Peter Juul


 

 


© 2003-2020